ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Πέγκυ Ζήνα

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

Η Πέγκυ Ζήνα γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από το χωριό Σιταριά Ιωαννίνων. Η μητέρα της είναι η τραγουδίστρια Στέλλα Χρυσικοπούλου. Από μικρή ηλικία παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και χορού. Στο σχολείο συμμετέχει με άριστες επιδόσεις σε θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Η Πέγκυ Ζήνα είναι απόφοιτη της Ελληνογαλλικής σχολής Jeanne D’ Ark του Πειραιά. Μετά το σχολείο εργάσθηκε στο θέατρο και συγκεκριμένα μετά από οντισιόν του Βαγγέλη Σειλινού εργάσθηκε σε μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση στο Δελφινάριο. Η αγάπη της όμως ήταν το τραγούδι. Η Πέγκυ Ζήνα αρχίζει και δουλεύει σε νυχτερινό κέντρο δίπλα στον Λευτέρη Πανταζή στη «Νεράιδα» και με τον Νότη Σφακιανάκη στο Γκάζι.  Το 1995 η Πέγκυ Ζήνα κυκλοφορεί σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία BMG,  ένα cd single με τίτλο «Αν πας με άλλη» που περιλαμβάνει το ομότιτλο τραγούδι σε στίχους Τέρρυ Σιγανού και μουσική Γιώργου Ιωαννίδη. Το cd single αυτό είναι προπομπός της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς της Πέγκυ Ζήνας που κυκλοφορεί την ίδια χρονιά με τίτλο «Πέγκυ Ζήνα» και περιλαμβάνει 10 τραγούδια  όπως «Δε μπορώ να φιλήσω κανένα», «Μας τα παν κι άλλοι», «Και καρτερώ», «Κράτησέ με», « Ανησυχώ», «Δεν θέλω κουβέντες» κ. ά. Το 1998 η Πέγκυ Ζήνα κυκλοφορεί τη δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «Ανέβαινες» σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία RCA. Η μουσική των τραγουδιών είναι του Αλέκου Χρυσοβέργη και οι στίχοι του Σπύρου Γιατρά. Περιλαμβάνει 12 τραγούδια όπως «Με ένα ψεύτικο σουγιά», «Ανέβαινες», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Δεν είμαι τίποτα», «Λέμε-λέμε», «Με παρακολουθείς»κ. ά.

Εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Ποσειδώνιο με τον Νίκο Κουρκούλη, την Έλλη Κοκκίνου και τον Δημήτρη Χρυσοχοϊδη. Επίσης την ίδια χρονιά η Πέγκυ Ζήνα εμφανίζεται με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Γιάννη Πλούταρχο στο νυχτερινό κέντρο LIDO. Το 1999 εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο ΒΙΟ-ΒΙΟ με τον Σάκη Ρουβά. Τον Ιούλιο του 2000 κυκλοφορεί από την νέα δισκογραφική της εταιρεία την Nitro ένα cd single με τίτλο «Τι θα ακούσω ακόμα» με 4 τραγούδια το «Τι θα ακούσω ακόμα», το «Μια φορά στο τόσο», το «Αυτά που ήξερες παλιά» και το «Όνειρα μου ταξιδιάρικα». Την μουσική των τραγουδιών έγραψε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο Ηλίας Φιλίππου.  Το cd είναι προπομπός του τρίτου μεγάλου δίσκου της Πέγκυ Ζήνα με τίτλο «Ένα χάδι» που κυκλοφορεί το 2001 από την Nitro Music και είναι μια από τις καλύτερες δισκογραφικές δουλειές της. Τα 15 τραγούδια του δίσκου είναι όλα επιτυχίες όπως «Πολύ καλά περνάμε», «Ένα χάδι», «Η αιτία του κακού», «Εγώ αγαπώ αλλιώς», «Όσες φορές», «Αθόρυβα», «Όνειρά μου ταξιδιάρικα» «Κλείσε τις πόρτες» κ. ά. Τους στίχους και την μουσική των τραγουδιών έχουν γράψει καταξιωμένοι στιχουργοί και συνθέτες όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Στέλιος Ρόκος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Γιάννης Πάριος, ο Κωνσταντίνος Παντζής, ο Πάνος Φαλάρας, ο Στέλιος Χρώνης, η Νίκη Σπυροπούλου, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και η Μαρία Καντιώτη.

Τον χειμώνα του 2001 συνεργάζεται με τον Χρήστο Δάντη και τον Νότη Σφακιανάκη στη πίστα του COSMOS-Fever. Τον Φεβρουάριο του 2002 η Πέγκυ Ζήνα λαμβάνει μέρος στον τελικό για την ανάδειξη του τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Love is a wonderful thing» το οποίο βγαίνει στη δεύτερη θέση με πρώτο το «S.A.G.A.P.O.» με τον Μιχάλη Ρακιντζή. Το τραγούδι όμως αυτό κυριολεκτικά την απογειώνει και η Πέγκυ Ζήνα νοιώθει την αγάπη του κόσμου. Το 2002 κυκλοφορεί το album με τίτλο «Βρες έναν τρόπο» που περιέχει εκτός των άλλων και τρία τραγούδια γραμμένα από τον Γιάννη Πάριο το «Και πάω στα σκυλάδικα», «Τα μάτια μου ρώτα», «Χίλιες φορές». Επίσης σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και μουσική του Πέτρου Ϊμβριου είναι το τραγούδι «Τολμάς κι έχεις παράπονο εσύ». Τα άλλα τραγούδια είναι «Βρες ένα τρόπο», «Πες μου εγώ τι φταίω», «Πάλι», «Πάρτυ», «Δε σε χρειάζομαι», «Απόψε φεύγω από εδώ», «Δεν γλιτώνω από σένα» την μουσική έγραψαν ο Κωνσταντίνος Παντζής, ο Τάσος Παναγής, ο Don Taylor, o Αλέξανδρος Παλαμάρας και τους στίχους ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, ο Ηλία Φιλίππου και  ο Γιάννης Λιόντος. Επίσης η Πέγκυ Ζήνα συνέχιζε να εμφανίζεται στο Μάσκες club στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Κώστα Δόξα και τον Δημήτρη Ράπτη. Το καλοκαίρι του 2002 εμφανίζεται στα Αστέρια της Γλυφάδας και κάνει ρεκόρ εμφανίσεων του μαγαζιού αφού σπάει το φράγμα των 100 εμφανίσεων στα 35 χρόνια λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου. Το 2003 αλλάζει δισκογραφική εταιρεία αφού η Nitro Music κλείνει και συνεργάζεται με την Minos. Κυκλοφορεί το album με τίτλο «Μαζί σου» που γρήγορα γίνεται πλατινένιο.

Περιλαμβάνει 17 τραγούδια όπως το «Μαζί σου», «Άλλη μια βραδιά», «Είμαι καλά», «Τι καλό μου κάνεις», «Για να το λες», «Αν μ αγαπάς», «Δυστυχώς» κ. ά. Τον χειμώνα συνεργάζεται με τον Νίκο Βέρτη, τον Θάνο Πετρέλη, τον Κώστα Καραφώτη, και την Αποστολία Ζώη στο νυχτερινό κέντρο Πύλη Αξιού και το καλοκαίρι η Πέγκυ Ζήνα συνεργάζεται με τον Νίκο Βέρτη, τον Θάνο Πετρέλη και την Αποστολία Ζώη στο νυχτερινό κέντρο «Apollon» στη Λεωφόρο Συγγρού. Το σχήμα αυτό είναι το καλύτερο και σαρώνει σε προσέλευση κοινού. Στις 17 Ιουνίου 2004 ένας νέος δίσκος κυκλοφορεί από την Minos με τίτλο «Ματώνω» που γρήγορα γίνεται χρυσός και τον Ιανουάριο του 2005 πλατινένιος αφού ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις. Περιλαμβάνει 18 τραγούδια και η Πέγκυ Ζήνα συνεργάζεται και σε αυτόν το δίσκο με καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς όπως τον Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Γιώργο Μουκίδη, τον Ηλία Φιλίππου, τον Στέλιο Χρόνη, τον Κοσμά, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Χριστόφορο Γερμενή, τον Άκη Δείξιμο, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και το Χρήστο Δάντη. Τα τραγούδια του νέου cd γίνονται επιτυχίες όπως «Ματώνω», «Πουθενά», «Έφυγες», «Διώξε την πίκρα», «Χωρίς φτερά», «Μια βραδιά χωρισμού» κ. ά. Την άνοιξη του 2005 η Πέγκυ Ζήνα μαζί με τον Νίνο, τον Γιώργο Λιανό και την Μάρω Λύτρα περιοδεύουν στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στην Αγγλία με απόλυτη επιτυχία. Τον Σεπτέμβριο του 2005 η Πέγκυ Ζήνα και η δισκογραφική εταιρεία Minos κυκλοφορούν το album με τίτλο «Νόημα». Το album κυκλοφορεί με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα σχεδιασμένα από τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους. Ο δίσκος από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του γίνεται χρυσός και μετά από λίγες εβδομάδες πλατινένιος.

Τα υπέροχα τραγούδια του είναι «Όλα», «Νόημα», «Ανυπομονώ», «Με ρωτάτε», «Κρίμα», «Σβήσε τη φωτιά», «Μετανιώνω», «Μείνε ακόμα λίγο» κ. ά. Το 2006 στα βραβεία «Αρίων» η Πέγκυ Ζήνα κερδίζει δύο βραβεία ένα για το καλύτερο  λαϊκό τραγούδι (Νόημα) και ένα για την καλύτερη τραγουδίστρια της χρονιάς.  Για τα video clip του δίσκου συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Ρήγο και τον Ηλία Μπενέτο και το αποτέλεσμα της δουλειάς ήταν απολαυστικό. Το καλοκαίρι του 2006 η Πέγκυ Ζήνα εμφανίζεται στο «Πολιτεία Studio» στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Γιώργο Λιανό, την Τάμτα, τον Θάνο Τζάνη και την Σοφία Στρατή. Την ίδια χρονιά στις 9 Νοεμβρίου έρχεται σε κυκλοφορία και ο όγδοος μεγάλος δίσκος της Πέγκυς Ζήνα με τον τίτλο «Ένα» που ηχογραφήθηκε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Διογένης Studio». Είναι ένας δίσκος γεμάτος ερωτικές μπαλάντες και ρυθμικά τραγούδια και ο κόσμος πραγματικά τον αγάπησε. Μερικά από τα τραγούδια που περιλαμβάνει ο δίσκος είναι «Ένα», «Ζήσαμε», «Στο καλό», «Ζήλεια», «Φαντασία μου», «Δε σε συγχωρώ», «Πώς να το παλέψω», «Είμαι εδώ». Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος. Επίσης εμφανίζεται με απόλυτη επιτυχία στο νυχτερινό κέντρο «Διογένης Studio» μαζί με τον Θάνο Τζάνη, την Γιάννα Τερζή, την Αμαρυλίδα και τον Λευτέρη Δαμάσκο. Τον Δεκέμβριο του 2007 ένας νέος πολυσυλλεκτικός δίσκος κυκλοφορεί από την Πέκυ Ζήνα και την δισκογραφική εταιρεία Minos. Ο τίτλος του δίσκου είναι «Τρέξε» και περιλαμβάνει 15 τραγούδια όπως «Σιγά σιγά», «Και μετά», «Αν κάτι μας συμβεί», «Άσε με στον κόσμο μου», «Άλλη μια φορά», «Δεν παραδίδομαι», «Στον ουρανό», «Ιθάκη» κ. ά. Ο δίσκος γίνεται χρυσός από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και το τραγούδι «Τρέξε» κερδίζει το βραβείο της χρονιάς. Παράλληλα η Πέγκυ Ζήνα εμφανίζεται με τον Πασχάλη Τερζή στην Αθήνα στο νυχτερινό κέντρο «Ιερά οδός» και τον Χρήστο  Δάντη στο «BOOM» στη Θεσσαλονίκη. Το 2008 η Πέγκυ Ζήνα συνεχίζει τις εμφανίσεις της και τραγουδάει στο «Πολιτεία Studio» στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Σάκη Ρουβά.

Το 2009 η Πέγκυ Ζήνα εμφανίζεται στο Politia Live Clubbing στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Κώστα Καραφώτη, τον Γιώργο Σ;αμπάνη και τους Τριμητόνιο και στις 6 Μαΐου κυκλοφορεί το cd album με τίτλο «Το πάθος είναι αφορμή» που περιλαμβάνει τα τραγούδια «Αν μ αγαπάς», «Έλα νύχτα», «Χάνομαι», «Σε γκρίζα οθόνη», «Περπατώ στα κύματα» κ. ά. Στις 30 Οκτωβρίου ξεκινάει εμφανίσεις με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο νυχτερινό κέντρο «Ιερά οδός».  Το 2010 συνεχίζει η Πέγκυ Ζήνα τις εμφανίσεις της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στη Θεσσαλονίκη στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Odeon» και στις 9 Οκτωβρίου  κυκλοφορεί ένας νέος δίσκος της Πέγκυς Ζήνα με τίτλο «Ευαίσθητη….ή λογική» με τα τραγούδια «Ρώτησα», «Βήματα», «Δεν μου αξίζεις πια», «Δεν γλυτώνων», «Να μη σε συναντήσω» κ. ά. Σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Τον χειμώνα Η Πέγκυ Ζήνα εμφανίζεται με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο νυχτερινό κέντρο «Ιερά οδός». Το 2012 η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα μετά από απουσία λόγω μητρότητας και τον Μάρτι ξεκινάει εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο «ΘΕΑ» μαζί με τον Λουκά Γιώρκα, τον Μιχάλη Μόσχου και την Σοφία Κίλια.  

Τον Οκτώβριο του 2012 ένας νέος δίσκος κυκλοφορεί με τίτλο «Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα» και περιλαμβάνει 15 τραγούδια όπως «Να μη μου γράφεις σ΄αγαπώ», «Τα χω με μένα», «Τίποτα δεν έμεινε», «Εγώ στα λέω», «Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα», «Είχα πει θα φύγω» κ. ά. Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος. Επίσης εμφανίζεται τον Οκτώβριο και Νοέμβριο στο νυχτερινό κέντρο «Οδός Πειραιώς 178» μαζί με τον Δήμο Αναστασιάδη. Το 2013 η Πέγκυ Ζήνα και η Minos EMI κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία το διπλό cd album με τίτλο «Live +4 νεα τραγούδια» που περιλαμβάνει τραγούδια που τραγούδησε με απόλυτη επιτυχία η Πέγκυ Ζήνα. Τον Απρίλιο εμφανίζεται με τον Γιάννη Πλούταρχο στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης  ΘΕΑ. Αρχές του 2015 η Πέγκυ Ζήνα εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο «Φωταέριο» για 4 μήνες, μαζί με τον Νότη Σφακιανάκη μετά από 12 χρόνια από την πρώτη τους συνεργασία,  με μεγάλη επιτυχία και έπειτα συνεχίζει εμφανίσεις με τον Νίκο Μακρόπουλο στη Θεσσαλονίκη στο νυχτερινό κέντρο Vogue. Οι δύο καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις επιτυχίες τους μέχρι το πρωί. Το καλοκαίρι του 2015 εμφανίζεται σε συναυλίες σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα με τον Κώστα Χατζή. Μετά την ολοκλήρωση των συναυλιών της η Πέγκυ Ζήνα συναντά τον Νίκο Μακρόπουλο στο νυχτερινό κέντρο «Φαντασία» μέχρι το Σεπτέμβριο.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 η Πέγκυ Ζήνα κυκλοφορεί το cd album με τίτλο «Πάρα Πολλά» που περιλαμβάνει τραγούδια επιτυχίες σε στίχους και μουσική του Θάνου Παπανικολάου, όπως «Ελα γρήγορα», «Αυτό ήταν όλο», «Το βουνό», «Αυτό ζητάω μόνο», «Πάρα πολλά», «Στάση αγάπη» και τα τραγούδια «Μια μέρα» σε στίχους του Σταύρου Σταύρου και Θάνου Παπανικολάου και μουσική του Θάνου Παπανικολάου,  «Μόνη καρδιά» σε στίχους του Stan και μουσική Stan, Revo, Joe Minor Snapyourfingaz, «Με την πλάτη στο τοίχο» με στίχους του Δημήτρη Τσάφα και Θάνου Παπανικολάου και μουσική του Θάνου Παπανικολάου. Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος. Τον Οκτώβριο του 2015 μετά από μια περιοδεία στο Τορόντο, Σικάγο, Λος Άντζελες και Μόντρεαλ, εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Vogue στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Λούκα Γιώρκα, Μιχάλη Μόσχου, Χριστίνα Ράλλη και την Μπάντα των «The bee jezz band».

Το 2015-2016 την Πέγκυ Ζήνα την βρίσκουμε κριτή στο πετυχημένο concept του ΑNT1 «X Factor» μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους την Τάμτα και τον Θοδωρή Μαραντίνη. Η Πέγκυ Ζήνα είναι γνωστό ότι επιλέγει πάντα τους καλύτερους συνεργάτες και ξεχωρίζει τόσο με την ερμηνεία της όσο και την σκηνική παρουσία της, κερδίζει τους πάντες με το χαμόγελό της και τον αυθορμητισμό της και προτεραιότητα έχει την οικογένειά της.