ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Πάολα

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΟΛΑ

Η Πάολα Φωκά γεννήθηκε Συκιά Χαλκιδικής όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της Αλέξανδρος Καραμήτσιος και η σύζυγός του Ίρινα ήταν τραγουδιστές. Στο σημερινό χώρο που κατοικούν και έχουν επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια,  διατηρούσαν παλιά νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε όλη η οικογένεια.  Η Πάολα έπιασε το μικρόφωνο στα χέρια της στο μαγαζί αυτό σε ηλικία τεσσάρων ετών. Πάντα τραγουδούσε μαζί με τους γονείς της όπου και να πήγαιναν αφού και οι δύο είναι καταξιωμένοι μουσικοί με αρκετή προϋπηρεσία στον Ελληνικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό.  Ο πατέρας της Πάολα ήταν του λαϊκού ρεπερτορίου και η μητέρα της του ποιοτικού.  Έτσι η Πάολα κληρονόμησε την καλλιτεχνική φλέβα και πήρε τα πρώτα μαθήματα από την μαμά της, που ήταν αστέρι την εποχή εκείνη. Τα δύο παιδιά της οικογένειας (έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό τον Περικλή ) γαλουχήθηκαν με αυστηρές αρχές. Η Πάολα πάντα ονειρευόταν να γίνει τραγουδίστρια και σιγά σιγά με τον χρόνο ξεδίπλωνε το ταλέντο της. Οι γονείς της αναγνωρίζοντας το ταλέντο αυτό,  την έγραψαν σε μουσικό σχολείο. Η πρώτη δουλειά της ήταν στο νυχτερινό κέντρο «Χάντρες» στην Ξάνθη.

Στην πρώτη αυτή εμφάνιση η Πάολα είχε μαζί της και την μητέρα της η οποία την περίμενε μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα της και να γυρίσουν στο ξενοδοχείο. Οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν για τον «κέρβερο» που συνόδευε μαζί το κορίτσι με τα μαύρα μαλλιά. Μετά από τις εμφανίσεις της στην Ξάνθη η Πάολα αποδεχόμενη βροχή προτάσεων από κέντρα διασκέδασης, κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη στο γνωστό κέντρο «Χάντρες». Έπειτα στα «Μαμούνια». Όλοι μιλούν για την αγέλαστη τραγουδίστρια με την υπέροχη χαρισματική λαϊκή φωνή, την κορμάρα και τα σέξι φορέματα. Οι επόμενες δουλειές του φαινόμενου που λέγεται Πάολα είναι στην Αθήνα το 2005 και συνεργάζεται με τον Σταμάτη Γονίδη (τον αποκαλεί δάσκαλο) στο κέντρο διασκέδασης Frangelico.

Αποτέλεσμα εικόνας για παολα

Η συνεργασία αυτή διαρκεί τρείς μήνες. Έπειτα συνεργάζεται με τον Χρίστο Μενιδιάτη και τους επόμενους μήνες με τον Αντύπα. Το 2005 κυκλοφορεί και ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Αθόρυβα» που περιλαμβάνει 12 τραγούδια σε μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους του Σπύρου Γιατρά και κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρία Virus Music. Το 2006 η Πάολα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται μια ολόκληρη σεζόν στο νυχτερινό κέντρο «Μαμούνια». Το 2007 κατεβαίνει στην Αθήνα και τραγουδάει στα «Αστέρια» μαζί με τον Αντύπα και την επόμενη σεζόν επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται με τον Βαλάντη ξανά στα «Μαμούνια». Το 2008 ένα σχήμα που συζητήθηκε πολύ ήταν Στέλιος Ρόκκος Πάολα στο νυχτερινό κέντρο «Άστρα» στη Θεσσαλονίκη.

Το σχήμα συνεχίζει τις εμφανίσεις του και στην Αθήνα στο κέντρο Frangelico. Το έτος 2008 τελειώνει με τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Περάσαμε με κόκκινο» που περιλαμβάνει 11 τραγούδια καταξιωμένων μουσικών και στιχουργών όπως του  Χρήστου Δάντη, του Γιώργου Νάτσιου, του Παναγιώτη Καπίρη, του Αναστάσιου Αλευρά, του Σταμάτη Γονίδη, του Βασίλη Γιαννόπουλου, του Λάζαρου Χατζημελετίου, του Αντώνη Παππά, του Αναστάσιος Αλευρά, του Δημήτρη Τσάφα, του Θεόδωρου Άγγελου. Επίσης τους στίχους από τρία τραγούδια έγραψε η Πάολα (Να ξαναρθείς πάλι, Φύγε, Σ΄ αγαπάω σ΄το δηλώνω). Τα τραγούδια γίνονται επιτυχίες και μπαίνουν στο top 10 των ραδιοφωνικών προτιμήσεων.  Το 2009 η Πάολα εμφανίζεται μαζί με τους Διονύση Μακρή, Χριστίνα Κολέτσα και Χρήστο Κυπριανίδη στο νυχτερινό κέντρο «Romeo». Το πετυχημένο αυτό σχήμα συνεχίζει τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο «Φιξ». Οι επιτυχημένες εμφανίσεις της Πάολα συνεχίζουν το 2010 με τον Στέλιο Ρόκκο στην «Πύλη Αξιού».

Η Πάολα πλέον καθιερώνεται στις καρδιές χιλιάδων θαυμαστών της και επικρατεί το αδιαχώρητο στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζεται. Το καλοκαίρι του 2010 συνεργάζεται με τον Χρήστο Χολίδη στο Teatro στην Αθήνα. Ένα μοναδικό πρόγραμμα παρουσιάζουν ο Μαζωνάκης και η Πάολα στην «Πύλη Αξιού» στη Θεσσαλονίκητην σεζόν του φθινοπώρου και την χειμερινή σεζόν το σχήμα Μαζωνάκης Πάολα κατεβαίνει στην Αθήνα και για πέντε μήνες εμφανίζονται στο νυχτερινό κέντρο «Βοτανικός» σε ένα μοναδικό πρόγραμμα που άφησε ιστορία στη νυχτερινή διασκέδαση. Το 2011 παραμένει στην Αθήνα η Πάολα και εμφανίζεται με τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Νίνο στο νυχτερινό κέντρο «ΘΕΑ» και μέχρι τις αρχές του 2012 εμφανίζεται στη πίστα του «Fix» στην Αθήνα μαζί με τον Νίνο και τον Ιωακείμ Φωκά.

Το 2012 και με συνεργασία της δισκογραφικής εταιρίας Heaven Music κυκλοφορεί ο τρίτος μεγάλος δίσκος της Πάολα με τίτλο «Γίνε μαζί μου ένα».  Στη συνέχεια ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και για δύο μήνες επικρατεί το αδιαχώρητο στο νυχτερινό κέντρο «Πύλη Αξιού» που εμφανίζεται με τον Κώστα Μαρτάκη και τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Τον Μάρτιο του 2012 κατεβαίνει στην Αθήνα και μοιράζεται την πίστα του νυχτερινού κέντρου «ΘΕΑ» με την Πέγκυ Ζήνα. Την σεζόν 2012-13 η Αθήνα και το «Teatro Music Hall» υποδέχονται τα πρώτα ονόματα ερμηνευτών και διασκέδασης, το Βασίλη Καρρά την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη.

Επίσης κυκλοφορεί τα albums με τίτλους «Live μετά τα μεσάνυχτα» και «Η μόνη αλήθεια». Την σεζόν 2014-15 η Πάολα εμφανίζεται με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Παντελή Παντελίδη στο νυχτερινό κέντρο «TEATRO Music Hall» και το 2015-16 εμφανίζεται με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρέϊρα στο ίδιο νυχτερινό κέντρο «TEATRO Music Hall». Το 2015 κυκλοφορεί το album με τίτλο «Κρύβω αλητεία» από την δισκογραφική εταιρία Heaven Music. Η Πάολα είναι το φαινόμενο της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ακούει Metallica και Iron Maiden, είχε διαρκείας στη θύρα 4Α της Τούμπας, λατρεύει τον Πάμπλο Γκαρσία, θαυμάζει τη Βιτάλη, λιώνει όταν η κόρη της τη φωνάζει «μανούλα» και δεν κρύβει πως σε μικρή ηλικία ήθελε να γίνει καλόγρια.