ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Νίκος Βέρτης

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ

Ο Νίκος Βέρτης γεννήθηκε στην Ολλανδία και κατάγεται από ένα χωριό της Καβάλας. Είχε μεγάλη αγάπη στη μουσική και από μικρή ηλικία έπαιζε μπουζούκι. Σε ηλικία 6 ετών ήρθε  στην Ελλάδα και άρχισε μαθήματα σε μια μουσική σχολή για να μάθει καλά το αντικείμενο που τόσο τον ενδιέφερε. Στα δέκα έξι του χρόνια πήγε πάλι στην Ολλανδία και φοίτησε σε τεχνικό λύκειο. Στην Ελλάδα επέστρεψε για να τελειώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Το όνειρό του αρχίζει να πραγματοποιείται μετά το στρατιωτικό όταν γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Δέκο, ο οποίος τον παρότρυνε να ασχοληθεί με τη μουσική που τόσο πολύ του άρεσε και να τραγουδήσει σε διάφορα λαϊκά μαγαζιά.

Έτσι ο Νίκος Βέρτης ξεκίνησε και τραγουδούσε σε διάφορα νυχτερινά λαϊκά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αλλά και σε πολλά άλλα της βόρειας Ελλάδος. Ο Νίκος Βέρτης με την ωραία σκηνική παρουσία του και την καλή φωνή του, άρεσε στο κοινό και οι επιτυχημένες εμφανίσεις του στο «Ρόδον» το 2002 κράτησαν δύο σεζόν. Υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Polydor το 2003 και κυκλοφορεί το πρώτο του cd album με τίτλο «Πολύ απότομα βραδιάζει» που περιλαμβάνει 15 τραγούδια όπως «Αστέρι μου», «Πολύ απότομα βραδιάζει», «Σαν τρελός σε αγαπάω», «Αν είσαι αγάπη», «Βράδιασε», «Να με θυμάσαι» κ. άλ. σε μουσική και στίχους καταξιωμένων δημιουργών που πίστεψαν στο όνομα Νίκος Βέρτης, όπως του Γιάννη Σταμπουλίδη, του Βαλάντη, του Νίκου Παπαδόπουλου, του Πάνου Φαλάρα, του Νίκου Βώνη και άλλων. Το cd γίνεται σε μικρό διάστημα πλατινένιο και ο Νίκος Βέρτης βάζει γερά θεμέλια στη δισκογραφία και γενικά στο Ελληνικό τραγούδι. Τον χειμώνα του 2003-2004 έρχεται στην Αθήνα και εμφανίζεται με την Πέγκυ Ζήνα στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Απόλλων» με μεγάλη επιτυχία. Στα βραβεία ΑΡΙΩΝ ο Νίκος Βέρτης αποσπά το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη για το έτος 2003.

Την Άνοιξη του 2004 ανεβαίνει πάλι στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο «ΡΟΔΟΝ» που οι εμφανίσεις του παρατείνονται μέχρι τον Αύγουστο λόγω μεγάλης προσέλευσης θεατών στο νυχτερινό κέντρο. Το 2004 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Νίκου Βέρτη με τίτλο «Πάμε ψυχή μου» που περιλαμβάνει τραγούδια όπως «Πως τολμάς», «Θυμάμαι», «Πάμε ψυχή μου», «Σε μένα» κ. άλ. σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους από τη δισκογραφική εταιρεία Mercury. Και αυτός ο δίσκος γίνεται πλατινένιος σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Οι εμφανίσεις του αυτή την περίοδο στέφονται με απόλυτη επιτυχία και ο κόσμος γεμίζει τα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζεται στο POSΙDONIO και στο ORAMA. Το 2005 ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί το cd single με τίτλο «Πες το μου ξανά» που περιέχει 4 τραγούδια «Δεν έχω εσένα», «Πες του ξανά», «Δε μπορώ να σε ξεχάσω», «Έλα και πάμε» σε στίχους των Ηλία Φιλίππου, Κοσμά και Βίκυς Γεροθόδωρου και μουσική των Δημήτρη Δέκου, Βαγγέλη Τούντα και Κυριάκου Παπαδόπουλου. Το cd γίνεται και αυτό πλατινένιο. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το cd album με τίτλο «Πως περνώ τα βράδια μόνος» με 14 τραγούδια σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου.

Μερικά από τα τραγούδια που βρίσκονται στο δίσκο είναι «Ποια εσύ;», «Πώς να το εξηγήσω», «Κάποτε θα δείς», «Πες το μου ξανά», «Πάλι τα κατάφερες» κ. άλ. Στο τραγούδι «Σ’ ερωτεύτηκα» και «Μια στιγμή» τους στίχους έγραψε ο Βασίλης Γιαννόπουλος και στο τραγούδι «Ένα τραγούδι ν’ αγαπάς» τους στίχους έγραψε η Βίκυ Γεροθόδωρου. Το album γίνεται πλατινένιο. Διπλά πλατινένιο γίνεται και το επόμενο cd album του Νίκου Βέρτη με τίτλο «Μόνο για σένα» το έτος 2007, που περιλαμβάνει 14 τραγούδια επιτυχίες σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου όπως «Δε μ΄αγαπάς», «Γύρισες αλλά», «Δε βρίσκω λόγια», «Μάτια μου γλυκά», «Μη μου λές», «Αποφάσισε» κ. άλ. Ο Νίκος Βέρτης τον Ιούνιο του 2008 παραλαμβάνει το βραβείο για το καλύτερο video clip στο μουσικό κανάλι MAD με το τραγούδι «Δεν μ΄αγαπάς». Την ίδια χρονιά το 2008 κυκλοφορεί και 3 cd album το «Οι μεγαλύτερες επιτυχίες Όνειρο αληθινό» και το «Οι μεγαλύτερες επιτυχίες CD1» και «Οι μεγαλύτερες επιτυχίες CD2», με τραγούδια επιτυχίες που τραγούδησε τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης ο Νίκος Βέρτης ξεκινάει μια μεγάλη περιοδεία στο εξωτερικό σε Αυστραλία, Αμερική, Καναδά και Ευρώπη με τελευταίο σταθμό το Λονδίνο στις 17-1-2009.

Το 2009 σε κυκλοφορία έρχεται το τετραπλό cd album με τίτλο «Τα 4 αυθεντικά άλμπουμ 60 μεγάλες επιτυχίες cd4», το album «Όλες οι επιτυχίες του cd 2», το album «Όλες οι επιτυχίες του cd1» και το «Προλογίζει τα ερωτικά», όλα με τραγούδια παλαιών κυκλοφοριών. Τέλος του 2009 ο Νίκος Βέρτης σε συνεργασία με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την δισκογραφική εταιρεία Universal Music,  κυκλοφορεί το cd album με τίτλο «Όλα είναι εδώ» με τραγούδια όπως «Όλα είναι εδώ», «Συγνώμη», «Να μ’ αγαπάς», «Έπαιξες και έχασες», «Στην καρδιά μου μιλάς» κ. άλ.  

Την μουσική και τους στίχους έγραψαν καταξιωμένοι δημιουργοί όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Παναγιώτης Παυλής, ο Λευτέρης Χαψιάδης, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Νίκος Βέρτης. Ο δίσκος γίνεται 4 φορές πλατινένιος. Στις 9 Μαΐου 2010 ο Νίκος Βέρτης ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Κέντρο Αθηνών» μετά από 13 μήνες  εμφανίσεων, χρόνος ρεκόρ για ερμηνευτή. Το καλοκαίρι ανεβαίνει Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται στο ORAMA.  Το 2011 μετά από δισκογραφική απουσία δύο ετών, ο Νίκος Βέρτης και η δισκογραφική εταιρεία Universal Music κυκλοφορούν το cd album με τίτλο «Είμαι μαζί σου». Τα τραγούδια του cd γίνονται γρήγορα επιτυχίες και ο δίσκος γίνεται 3 φορές πλατινένιος. Την μουσική των τραγουδιών έγραψαν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Νίκος Βέρτης και τους στίχους οι Ηλίας Φιλίππου, Όλγα Βλαχοπούλου, Γιώργος Τσοπάνης, David Zigman, Βασίλης Γιαννόπουλος και Όλγα Βλαχοπούλου.

Μερικές επιτυχίες που ακούγονται στα ραδιόφωνα της εποχής εκείνης αλλά και τώρα είναι «Δεν με σκέφτεσαι», «Θύμωσε απόψε η καρδιά», «Απελπίστηκα», «Πόσο σ΄αγαπώ», «Είμαι μαζί σου», «Ήρθες», «Αν είσαι αστέρι», «Έχει τελειώσει» κ. άλ. Ο Νίκος Βέρτης συνεχίζει να εμφανίζεται στην Αθήνα στο κέντρο «Fantasia Live» και στο ORAMA στη Θεσσαλονίκη και κυκλοφορεί πολλά cd album με τραγούδια που έγιναν επιτυχίες.  Τον Φεβρουάριο του 2013, πραγματοποιεί τρείς εμφανίσεις στην Αυστραλία. Επίσης επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Προτάσεις» από την δισκογραφική εταιρεία Cobalt. Τα τραγούδια γίνονται επιτυχίες, «Να χαμογελάσω», «Ένα ψέμα», «Ούτε που με νοιάζει», «Εδώ τελειώνει», «Αδιαφορείς», «Χρόνια» κ. άλ. και ο δίσκος γίνεται  πλατινένιος. Την μουσική των περισσοτέρων τραγουδιών έγραψε ο Νίκος Βέρτης. Επίσης μουσική έγραψαν οι Δημήτρης Δέκος, Γιώργος Γαλανός και τους στίχους οι Νίκος Βέρτης, Γιώργος Τσοπάνης, Βαγγέλης Κουζέλης, Ναταλία Γερμανού, Ρένα Καμάρη και  Όλγα Βλαχοπούλου.

Το 2014 ο Νίκος Βέρτης και η Cobalt κυκλοφορούν το διπλό cd album «Δέκα χρόνια» με 26 τραγούδια που τραγούδησε και έγιναν επιτυχίες. Το 2015 ο Νίκος Βέρτης αλλάζει εταιρεία δισκογραφική και πηγαίνει στη Heaven. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το cd album με τίτλο «Νίκος Βέρτης» που περιλαμβάνει 11 τραγούδια «Όνειρο», «Ψέματα», «Κοντά σου», «Θα μετανιώσεις», «Να ξερες», «Μπράβο μας», «Μην αργείς» κ. άλ. σε μουσική των Νίκου Βέρτη και Νίκου Σαλέα και στίχους των Βίκυς Γεροθόδωρου, Βασίλη Δήμα, Γιώργου Τσοπάνη και Νίκου Βέρτη.  Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφορούν και τα cd singles «Όνειρο» και «Κοντά σου». Την χρονιά 2016 ο Νίκος Βέρτης και η Cobalt Music κυκλοφόρησαν το cd album με τίτλο «Μεγάλα λόγια» που περιλαμβάνει για πρώτη φορά συγκεντρωμένα 20 ερωτικά τραγούδια που τραγούδησε με απόλυτη επιτυχία.

Το καλοκαίρι ο Νίκος Βέρτης εμφανίζεται στο ORAMA στη Θεσσαλονίκη στη πόλη που τον ανέδειξε,  με απόλυτη επιτυχία και το μαγαζί είναι ασφυκτικά γεμάτο κάθε Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο.                                           

VIDEO

Nikos Vertis - Min Argeis