ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Νίκος Μακρόπουλος

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Μακρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στην Κάτω Τούμπα. Τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα τα πήρε από την οικογένειά του που της άρεσε να ακούει διάφορα λαϊκά της εποχής. 12 χρόνων κάνει τα πρώτα μαθήματα κιθάρας και τραγουδάει για πρώτη φορά σε κόσμο, στο σχολείο του σε μια γιορτή για την επέτειο του πολυτεχνείου. Ο Νίκος Μακρόπουλος πάντα τραγούδαγε σε παρέες φίλων του, οι οποίοι τον παρότρυναν να καλλιεργήσει το υπέροχο ταλέντο που είχε. Ο Νίκος Μακρόπουλος είχε μεγάλη αγάπη και στον αθλητισμό. Όταν τελείωσε το σχολείο σε ηλικία 18 ετών, πήρε την απόφαση και κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη γυμναστική ακαδημία Αθηνών (ΤΕΦΑΑ). Τις σπουδές όμως δεν καταφέρνει να τις τελειώσει και φεύγει για να υπηρετήσει την θητεία του. Όταν απολύθηκε αρχίζει να δουλεύει ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εταιρεία με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Μετά από λίγο καιρό ο Νίκος Μακρόπουλος αποφασίζει να ανοίξει μια δική του επιχείρηση την οποία κράτησε λίγο καιρό, αφού η μεγάλη του αγάπη ήταν το τραγούδι. Έτσι το 1994 ξεκινάει να τραγουδάει πρώτα στο κέντρο «Ίμερος» στη Νέα Κηφισιά δίπλα στον Γιάννη Κατέβα και μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη στο νυχτερινό κέντρο «Σκορπιός».

Ο Νίκος Μακρόπουλος συνεργάζεται με δύο καταξιωμένους ερμηνευτές τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Άντζυ Σαμίου και το κοινό συσπειρώνεται με την νέα εμφάνιση του τραγουδιστή και την πολύ καλή λαϊκή φωνή. Στη συνέχεια εμφανίζεται με τον Διονύση Ζάχο και την Ελένη Αντωνιάδη στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» στην Αθήνα και επίσης στα «Αστέρια» με μια συνεργασία σταθμός για την καριέρα του, με την σπουδαία, ανεπανάληπτη ερμηνεύτρια,  Άννα Βίσση. Το ταλέντο του Νίκου Μακρόπουλου γίνεται απολύτως γνωστό και ο Γιώργος Θεοφάνους με την μουσική του και η Εύη Δρούτσα με τους στίχους της,  τον εμπιστεύονται και κυκλοφορεί το 1998 ο πρώτος μεγάλος δίσκος του Νίκου Μακρόπουλου με τίτλο «Έχω δικαίωμα», από την δισκογραφική εταιρεία  Polydor, με 11 τραγούδια που γίνονται όλα αμέσως επιτυχίες και ο Νίκος Μακρόπουλος καθιερώνεται στις καρδιές πολλών ανθρώπων με την καλή σκηνική παρουσία του και την γνήσια βαριά, δυνατή λαϊκή φωνή του. Το album περιλαμβάνει τα τραγούδια «Μ΄ έκαψες», «Ο τελευταίος γύρος», «Μη με λες εγωιστή», «Ζήτημα αγάπης», «Αίσχος» κ.ά. που παίζονται σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς καθημερινά. Το 2001 ο Νίκος Μακρόπουλος κυκλοφορεί ένα cd single με τίτλο «Όσα θέλω να δώ», με 5 τραγούδια σε μουσική του Πάνου Καπίρη και στίχους του Φώντα Θεοδώρου. Τα τραγούδια είναι «Λίγο εσύ, λίγο εγώ», «Έχω μάτια και βλέπω», «Έτσι φεύγουν οι άνδρες», «Δεν χωράμε» και «Τι να κάνω εκεί».

Το 2004 ο Νίκος Μακρόπουλος κυκλοφορεί ένα νέο cd single με τον τίτλο «Album sampler- Νίκος Μακρόπουλος», με 4 τραγούδια όπως «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», «Ύποπτο το αίσθημά σου», «Η αγάπη δεν τελειώνει» και το «Τι κάναμε». Τον Μάιο του 2005 ο Νίκος Μακρόπουλος κυκλοφορεί ένα διπλό cd με τίτλο «Live και 8 Νέα τραγούδια» από την νέα δισκογραφική του εταιρεία Virus Music και τον Σεπτέμβριο του 2006 από την ίδια δισκογραφική εταιρεία κυκλοφορεί το νέο album με τίτλο «Δε με ξέρεις καλά», που περιέχει τις επιτυχίες «Κρίση», «Διώξε τη», «Έχω αλλάξει», «Δεν πάει άλλο», «Μείνε μόνο μια νύχτα», «Κατάσταση προχωρημένη», «Θαύμα», «Μην κάνεις παράπονα», «Επέτειος χωρισμού», κ.ά. Το έτος 2007 ξεχωρίζουν οι επιτυχίες «Ποια θυσία», «Δεν έχεις το δικαίωμα», «Έτσι έχεις πει», «Πιο μόνος δεν γίνεται», «Ψυχανάλυση», «Δεν μετανιώνω», «Δεν μιλάω για εκείνη», «Δώδεκα και ένα», «Κατεδαφίστε το», από το πετυχημένο album του Νίκου Μακρόπουλου με τίτλο «Έτσι είχες πει» που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Virus Music. Τον Δεκέμβριο του 2008 ο Νίκος Μακρόπουλος κυκλοφορεί την νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Όταν για μένα θα μιλάς», από την δισκογραφική εταιρεία Virus Music και περιλαμβάνει τα τραγούδια «Σκότωμα», «Κάτι τέτοιες ώρες», «Όταν για μένα θα μιλάς», «Παράτα με», «Νύχτα κάνε μου τη χάρη», «Ναυάγια», «Που να σε βρω», «Ταξιδιάρικο»κ.ά. Το 2010 ένα νέο cd κυκλοφορεί του Νίκου Μακρόπουλου με τίτλο «Δύσκολη νύχτα» και περιέχει 14 τραγούδια όπως «Τίποτα δεν είναι δεδομένο», «Απόψε χωρίζω», «Άλλο ένα για εκείνη», «Δύσκολη νύχτα», «Κύριος σε γνώρισα», «Ένα ψέμα» κ.ά.

Επίσης την ίδια χρονιά η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος κυκλοφορεί ένα τετραπλό cd με τίτλο «64 Επιτυχίες» με 64 τραγούδια που έγιναν επιτυχίες.    Το έτος 2011 ο Νίκος Μακρόπουλος κυκλοφορεί ένα cd album με τίτλο «Το Soundtrack της ταινίας Λάρισα Εμπιστευτικό» που περιλαμβάνει 12 τραγούδια από την ταινία «Λάρισα Εμπιστευτικό», την κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη και κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Legend Recordings. Την μουσική των τραγουδιών έγραψε ο Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους η Σώτια Τσώτου (Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω), ο Κώστας Ορκόπουλος (Εγκαινιάζω), ο Στέλιος Μαργωμένος (Χτύπα χτύπα), η Μαρία Εγγλέζου, Γιάννης Μάνιος (Τέσσερις χειμώνες), ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Βαγγέλης Δεληκούρας (Δε χρωστάω), κ.ά. Το 2012 ο Νίκος Μακρόπουλος και η Next Records κυκλοφορούν το album με τίτλο «Teatro Live» με τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης TEATRO μαζί με τον Βασίλη Καρρά. Επίσης την ίδια χρονιά η Sony Music και η εφημερίδα Παραπολιτικά κυκλοφορούν ένα album με τίτλο «Νίκος Μακρόπουλος LIVE κατάσταση προχωρημένη», με 37 τραγούδια επιτυχίες του Νίκου Μακρόπουλου. Το 2013 ένα νέο άλμπουμ προστίθεται στην επιτυχημένη δισκογραφία του Νίκου Μακρόπουλου με τίτλο «Θα περνάω καλά» που περιλαμβάνει 15 τραγούδια  μπαλάντες, ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια όπως «Έντεκα», «Θα περνάω καλά», «Βέρα», «Μπέσα», «Το ταξίδι», «Τα προσωπικά μου», «Καταδικάστε με», «Μακριά από μας» κ. ά. Τον Μάιο του 2016 ο Νίκος Μακρόπουλος και η Sonar Music-Cobalt Music κυκλοφορούν ένα διπλό cd album με τίτλο «Που και Που» που περιλαμβάνει 25 τραγούδια με στίχους και μουσική καταξιωμένων δημιουργών. Μερικοί τίτλοι τραγουδιών είναι «Που και Που», «Μπορεί», «Πυροτεχνήματα», «Γράψε μου», «Η δική μου ζωή», «Άστο», «Λέει λάθη», «Σε θέλω αφού», «Δεν θα κάτσω», «Ζήτημα ζωής και θανάτου» κ.ά.  Ο Νίκος Μακρόπουλος συνεργάστηκε με καταξιωμένους τραγουδιστές και εμφανίστηκε σε πολλές νυχτερινές σκηνές διασκέδασης. Εμφανίστηκε στον Βοτανικό με τον Αντύπα και την Ελεάνα Παπαϊωάννου και το συγκρότημα Kings, στο TEATRO Music Hall  μαζί με τον Βασίλη Καρρά και τους Vegas, στο Romeo Plus με τον Γιώργο Γιαννιά, στο Fever.  Ο Νίκος Μακρόπουλος με την βαριά αλλά συνάμα και ερωτική φωνή του θα χαρίσει αξέχαστες βραδιές φέτος 2016-2017  στο νυχτερινό κέντρο VOX. Για κρατήσεις θέσεων τηλ. 211 770 9971.               

VIDEO

Νίκος Μακρόπουλος - Μπορεί | Official Audio Release