ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Γιάννης Τάσσιος

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΣ

Ο Γιάννης Τάσσιος μεγάλωσε στην Λειβαδιά,  σε ένα μουσικό περιβάλλον καθώς η οικογένειά του ασχολείτο με τη δημοτική και βυζαντινή μουσική. Τελείωσε το τεχνικό λύκειο Λιβαδειάς (ΕΠΑΛ,ΕΠΑ) και έκανε σπουδές στην κλασσική κιθάρα. Από 1988 ασχολήθηκε με το τραγούδι. Στη δισκογραφία μπήκε το 1999 με το album με τίτλο «Γιάννης Τάσσιος» που περιελάμβανε 12 τραγούδια (Δολοφονία, Κοίτα με, Δέκα νύχτες,(τραγουδάει ντουέτο με την Ελένη Καρουσάκη), Πάλι, Ένα με νοιάζει μόνο, Και μου λές, κ. άλ) και κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία Minos-EMI.  

Το 2000 από την δισκογραφική εταιρία Sony Music κυκλοφορεί ένα mini cd album με τίτλο «Δύσκολα ή εύκολα» που περιελάμβανε 5 τραγούδια (Δύσκολα ή εύκολα, Ξέχνα το, Ουρανός, Μια που το ΄φερε η στιγμή, και το Πες μου). Το 2002 ο Γιάννης Τάσσιος και η δισκογραφική εταιρία Epidrome κυκλοφορούν το album με τίτλο «Για σένα» που περιελάμβανε 12 επιτυχίες σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου (Μου τα πήρες όλα, Για σένα, Αν σε θυμηθώ, Μη μου λες, Ακόμα σ΄ αγαπάω, Ουράνιο τόξο, Αμαρτωλή, Νιώσε με, κ. άλ.).

Το 2003 ο Χρήστος Πάζης και Ο Γιάννης Τάσσιος κυκλοφορούν ένα διπλό cd album με live ηχογραφημένες επιτυχίες. Ο τίτλος του διπλού cd «Μούσες εν Χορώ Live» και κυκλοφόρησε από την εταιρία Epidrome. Το 2004 ο Γιάννης Τάσσιος και η εταιρία Epidrome κυκλοφορούν το cd album με τίτλο «Ένα φιλί» που περιελάμβανε 14 τραγούδια (Πάλι, Αχ και να ΄ξερα, Ένα φιλί, Μονόδρομος, Πες της να ΄ρθει, Έλα ψυχή μου, Άφησες τα φώτα αναμμένα, κ. άλ.). Την μουσική των τραγουδιών έγραψαν οι συνθέτες (Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Γκολφινόπουλος, Γιάννης Τσιαμπάζης) και τους στίχους οι στιχουργοί (Ηλίας Φιλίππου, Ευάγγελος Κουζέλης και Γιάννης Νικολαΐδης). Στο τραγούδι «Μονόδρομος» ο Γιάννης Τάσσιος είναι σε ντουέτο με την Αγγελική Ηλιάδη.

Το 2005 άλλο ένα διπλό cd album μπαίνει στη δισκογραφία του με το τίτλο «Ανησυχώ για σένα…. Και άλλα αγαπημένα». Περιλαμβάνει τα τραγούδια (Δε θα με βρείς, Μην πας γυρεύοντας, Άδεια, Ανησυχώ για σένα, Με σκόρπισες, κ. άλ.). Το διπλό αυτό cd album κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία Epidrome. Το 2006 ο Γιάννης Τάσσιος κυκλοφορεί ένα cd single με τον τίτλο «Ποιόν μαγεύεις με φιλιά». Περιελάμβανε 5 τραγούδια (Ποιόν μαγεύεις με φιλιά, Θα ναι αργά, Κάνω την καρδιά μου πέτρα, Δεν ακούς, Όλα τα θελες δικά σου) σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου.

Το 2007 ένα νέο cd album βγαίνει σε κυκλοφορία με τίτλο «Θα μου κάνεις καλό». Ο Γιάννης Τάσσιος τραγουδάει 16 λαϊκές επιτυχίες (Μπάρμαν, Την ώρα που θα ρθείς, Θεός και απελπισμένος, Τώρα γεννήθηκα, Οδός μοναξιάς, Κάνει τόσο κρύο έξω, Θα ναι αργά κ. άλ.) σε μουσική των συνθετών Δημήτρη Ρακιντζή, Σάκη Φράγκου, Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Γαβριηλίδη, Δημήτρη Αναστασόπουλου, Χρήστου Παπαδόπουλου, Κυριάκου Παπαδόπουλου και Γιώργου Ιωαννίδη. Τους στίχους έγραψαν οι Ηλίας Φιλίππου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Άγγελος, Κοσμάς και η Μαρία Μουγιακάκου. Το 2008 ο Γιάννης Τάσσιος κυκλοφορεί από την EMI ένα cd single με τίτλο «Γλώσσα επικοινωνίας», με 4 τραγούδια (Γλώσσα επικοινωνίας, Σαν καρφί, Ήταν Γραφτό και το Αγάπησα). Η μουσική των τραγουδιών είναι του Χριστόδουλου Σιγανού και οι στίχοι του Χριστόδουλου Σιγανού και του Valentino. Μετά από 4 χρόνια το 2012 ο Γιάννης Τάσσιος επανέρχεται στη δισκογραφία με ένα single με τίτλο «Αναπνοή μου». Την μουσική έγραψε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο Ηλίας Φιλίππου.

Το 2013 κυκλοφορεί σε cd single την επιτυχία «Άκου την καρδιά». Επίσης την ίδια χρονιά σε cd single κυκλοφορεί και το τραγούδι που έγινε επιτυχία με τίτλο «Είμαι αποφασισμένος». Το 2014 ο Γιάννης Τάσσιος κυκλοφορεί σε cd single την επιτυχία ‘Εσένα είχα μόνο» σε μουσική Γαβριήλ Γαβριήλογλου και στίχους του Βασίλη Καρρά. Φέτος το 2016 ο Γιάννης Τάσσιος κυκλοφόρησε το τραγούδι με τίτλο «Από την αρχή φαινόσουνα» σε μουσική και στίχους του Βασίλη Δήμα. Ο Γιάννης Τάσσιος θα βρίσκεται από τις 2 Σεπτεμβρίου στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Premiera Live στη Συγγρού 228 μαζί με τους Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Φανή Αβραμίδου, Μάκη Junior, Νάντια Αγγελέτου, Σάββα Γαλάνη, Ρενέ Αγέρη.